Wandelcoaching in de Vogezen
Wandelcoaching in de Vogezen

Wandelcoaching in de Vogezen

Wandelcoaching

Als wandelliefhebber kan ik twee dingen combineren die ik het liefst doe: coachen van mensen en wandelen.

Wandelen betekent voor mij na enige tijd opgaan in de natuur en in het hier en nu: het geluid van vogels en insecten streelt mijn gehoor, de heerlijke geur van bomen, struiken en kruiden, waarvan ik er iedere wandeling opnieuw nieuwe ontdek. Het maken van een wandeling is niet alleen een feest voor al mijn zintuigen, maar ook voor mijn gemoed. Het troost, biedt comfort en lacht me toe, als ik me ervoor openzet.

In een dergelijke omgeving vergezel ik je graag als coach. Je komt hier gemakkelijker bij je eigen natuur, bij jezelf. En dat is de plek waar je moet zijn om jezelf te helen. Als coach steun en stimuleer ik je daarbij. Jij doet het, jij werkt aan jezelf zowel geestelijk als fysiek en ik faciliteer.

Coachingdagen

Wandelcoaching kan voor een gesprek van een uur in mijn woonomgeving van de Vogezen, waarbij uitgestrekte bossen op enkele minuten afstand liggen of voor intensieve wandelcoachingdagen.

Deze kunnen 1 dag duren of enkele dagen zoals bijvoorbeeld de Vierdaagse.

Deze  intensieve begeleiding kan je bijvoorbeeld doen als

– Je te vlug opgeeft,

– Je niet goed op kunt schieten met autoriteit en steeds aan het kortste eind trekt

– Je gepest wordt op school of op het werk en je jezelf niet voldoende kunt verweren

– Je dat enorme obstakel in je leven wilt overwinnen, die rode draad waardoor je steeds je doel niet kunt bereiken.

– je aan je persoonlijke groei werkt en daarbij een grote stap wilt zetten

Een van de dingen die ik in mijn praktijk voor therapie in België niet kon doen, was een intensief coachingtraject van een aantal dagen achter elkaar. Daarvoor heb ik, nu ik rustig aandoe in Frankrijk, een prachtige oplossing, en die nog betaalbaar is ook.

De wandelmeerdaagse

We trekken samen twee tot vier dagen lang de bossen in van Oost-Frankrijk (Vogezen) en werken al wandelend in een schitterende omgeving iedere dag aan een etappe, zowel fysiek als psychologisch.

De route stellen we samen vast. Met start- en eindpunt in Fontenois-la-Ville.

Vooraf hebben we een doel gesteld. Je loopt afhankelijk van ervaring, leeftijd, conditie een bepaalde hoeveelheid kilometers per dag, waarvan ik denk dat dit toereikend is om ons doel te bereiken.

Het gaat dus om het psychologische doel, waarbij fysieke inspanning jou helpt in je kracht te komen en vooral het inzicht te krijgen waardoor je steeds weer bij af terugkomt. En de natuur doet de rest.

Kosten

De coaching kost 175 euro voor 1 wandeldag van 8 uur. Bij 2 tot 4 dagen is het 150 euro per dag exclusief kosten voor overnachting, eten en drinken. Deze kosten beperken we tot het minimum, want het gaat per slot van rekening om een wandelmeerdaagse. Zo verblijf je bijvoorbeeld in een tentje op kleine campings onderweg of bij ons thuis, naar gelang de route. Bij mij thuis kunnen mijn vrouw en ik je in alle gastvrijheid ontvangen tegen een bescheiden vergoeding.

Het uitgangspunt is steeds dat jij je vooropgezet doel bereikt, waarna je in staat bent die dingen in je leven te doen die je je altijd al hebt voorgenomen of die hindernis overwint die je altijd al heeft dwarsgezeten.

De wandelmeerdaagse vind ik een uitstekend hulpmiddel om voldoende diepgang te bereiken, dankzij het intensieve karakter ervan.

 

Interesse? Vraag het intake-formulier aan info@robvellekoop.nl