Ik zal me even voorstellen
Ik zal me even voorstellen

Ik zal me even voorstellen

Ik ben weer beschikbaar voor coaching, training en therapie, echter nu vanuit Frankrijk waar ik in Haute-Saone woon. Voor degenen die wat verder weg wonen, is online gespreksvoering de oplossing. Lees hier verder

Na een drukke periode van werken binnen de praktijk van Gouden Regen (Consult) in Wuustwezel en Antwerpen, voor de Academie voor Coaching en Counseling en de School voor Zelfvertrouwen volgde een hele rustige. Ik schreef enkele boeken over specifieke coachingtrajecten, zoals pensionering, suikervrij leven en sporten na het overwinnen van faalangst.

Ik doolde door Italië, met name in Assisi, de geboorteplaats van Franciscus. Daar kwam ik stevig met mezelf in conflict (lees verder Vrede met jezelf)

Ook bleek ik verschrikkelijke boos en woest te zijn op de wereld die in mijn ogen al het mooie vernietigt dat onze planeet biedt.

Deze boosheid belette mij mensen te begeleiden, te coachen of hen op een andere psychologische manier bij te staan. Ik uitte die woede door artikelen te schrijven in een internetkrant. Hierin vond ik echter geen rust, geen vrede. Dit terwijl ik juist zo daarnaar op zoek was.

Toch bleef me diezelfde gedachte, die gebeurtenis in een kerk in Utrecht achtervolgen. Ik kreeg deze maar niet uit mijn hoofd (lees verder Mijn motivatie).

Dat was echter niet genoeg. Ik wilde blijkbaar nog niet aanvaarden dat de wereld onnodig een puinhoop is. Pas toen die acceptatie daar was, kwam er vrede in mijn hart en kon ik weer verder (lees verder Conflicthantering).

Het fantastische van alles is dat de kern van iedere klopzin (een van de door mij gebruikte technieken) is: zelfacceptatie. Met andere woorden bij alle problemen die je met anderen (lees met jezelf hebt) is aanvaarding de sleutel. Dit houdt niet in dat je na aanvaarding niet meer in actie komt. Nee, dankzij acceptatie ben je juist gemotiveerd om verder te gaan!

Dat laatste zal ik je graag uitleggen aan de hand van de dingen waarmee jij een conflict hebt en welke de redenen zijn dat je mijn ondersteuning inroept. Tot dan!