Coq en Candy
Coq en Candy

Coq en Candy

Veel jaren heb ik erover gedaan voordat ik de vorm gevonden heb om een nieuwe wereld te beschrijven. Een nieuwe wereld waar mensen in vrede met elkaar samenleven. De oplossing heb ik gevonden in de reeks verhalen ‘Coq en Candy’. Twee vrienden waarvan de ene afkomstig is van de aarde en de ander woont in Volland, waar ook Coq naar toe verhuist. Volland is de nieuwe wereld zonder ellende, geld of bezit. Een paradijs vergeleken met onze wereld die langzaam maar zeker wordt overgenomen door de techniek met wat enge mensen achter de knoppen.

Vanaf vorige week plaats ik wekelijks een stukje van het verhaal op DLM Plus. Ik heb al meer dan dertig stukjes daarvoor klaar, die de lezer meevoeren naar de heerlijkheid van Volland en de avonturen die Coq en Candy daar beleven.

Jeannette Quakkelaar heeft een prachtig schilderij gemaakt van het eerste hoofdstuk.

Coq en Candy in DLM Plus.