Geluk zit in jezelf
Geluk zit in jezelf

Geluk zit in jezelf

Dit is een boekje dat ik jaren geleden heb geschreven, maar nog steeds actueel is en dat altijd zal blijven: ‘Geluk zit in jezelf’.
En graag doe ik het iedereen cadeau.

We zoeken ons geluk meestal in respect en waardering van anderen, dus buiten onszelf. Facebook, Instagram en X lopen over van berichten waarin mensen eigenlijk alleen aandacht willen. Zij vragen dit zowel op positieve als negatieve manieren. Steeds willen ze een reactie uitlokken. Een ‘like’, een hartje of een schriftelijke reactie onder hun ‘post’. Soms is het zelfs een schreeuw uit eenzaamheid.

Eenzaamheid wil zeggen dat het alleen zijn jou niet bevalt. Je hebt besloten je er slecht bij te voelen. Dit in tegenstelling tot alleen zijn, waarvoor je gekozen hebt, omdat je je er prettig bij (wilt) voel(en).

Ook beweren we vaak dat we door het slechte weer humeurig zijn: “Ik word steeds depressiever van de voortdurende regen”.

We zeggen eveneens dat een ander ons diep ongelukkig maakt of juist heel gelukkig.

Dat we volgende week op reis gaan, eindelijk weer eens vakantie hebben, daar worden we gelukkig van. Echt waar?

Nee, het is afhankelijk van de instelling waarmee we op reis gaan. Het is het gevoel waarvoor wij kiezen als het regent of het positieve gevoel dat een ander ons kan geven als we ons ervoor openstellen.

Want alleen jij bepaalt of je gelukkig bent of juist niet!

Jij staat aan het roer. Jij bepaalt hoe je je wilt voelen. Niemand kan dat voor jou bepalen, wel zullen mensen je gevoel proberen te beïnvloeden, maar aan het einde van de rit, ben jij degene die uitmaakt welk gevoel je erbij wilt.

Mijn vader zei altijd tegen me je moet de knop van de radio omdraaien. Hij bedoelde daarmee dat jij zelf in de hand hebt je stemming te sturen. Je hoeft niet chagrijnig te zijn, het is soms ook niet nodig je goed te voelen, als jij dat niet wilt!

Je kunt hier het boekje gratis downloaden. Ik wens je veel geluk.

Download Geluk-is-van-iedereen