Welkom in de tijd van de wakkere mensen
Welkom in de tijd van de wakkere mensen

Welkom in de tijd van de wakkere mensen

Dit is een tijd van scheiding en van deling. Wakkere mensen zien voor hun ogen zich een scenario voltrekken, waarvoor ze altijd hebben gewaarschuwd. Een slechte B-film speelt zich dagelijks voor hun ogen af.

Ondertussen gaan de slapers rond als slaapwandelaars. Zij smeken om meer lock down, meer bescherming, veiligheid.

Voor de wakkeren start iedere dag met de kater van het besef dat het gruwelijk fout zit. Er hangt een koepel van onheil over hen heen.

De slaapwandelaars voelen zich kwetsbaar en bang. Ze zoeken steun in het eenzijdige nieuws van de massa media. Deze serveren een cocktail van hoop en vrees. De slapers zijn gehypnotiseerd, zij worden bespeeld en gebrainwasht.

Voor de wakkere mens die aan zijn kettingen van de lock down rammelt lijkt de hel en de inferno samen te vallen. Ze zien dat een deel van de bevolking hun vrijheid verkwanselt en verspeelt in ruil voor minder angst. Helder zien zij overal de corona ministers hetzelfde beleid voeren. Ze dwingen de bevolking afstand te doen van een nieuw stuk privacy en vrijheid. De machthebbers hebben de volken opgesloten en weigeren een-twee-drie de sleutel van de cellen terug te geven.

De slapenden denken dat de wakkeren gek zijn geworden. Hoe kunnen zij spelen met hun gezondheid, vragen zij zich af. Alleen als we samen de leiders volgen zijn we gered. Dat de slavernij, die nooit echt is afgeschaft, weer sterker aan het worden is, kunnen de versufte slaven (nog) niet zien.

Totalitair

Niet alleen 5G wordt (in stilte) uitgerold, maar ook een totalitaire macht waarbij de oude Sovjet staten verbleken. Wanneer iemand die de onderdrukking in het Oostblok heeft meegemaakt inclusief de vervolging zegt dat deze situatie ernstiger is dan toen aan de andere kant van de muur, dan weten de wakkeren genoeg.

Deze man vertelt dat deze unieke episode in het bestaan van de mensheid veel dieper gaat dan de staatsdictatuur van de DDR destijds. Het kruipt onder je huid en laat je niet meer los. Er is geen ontkomen aan. Een vluchtroute bestaat niet meer. Alles is volkomen onder controle van een onzichtbare hand die angst zaait en gehoorzaamheid oogst.

De handlangers van de macht zijn de regeringen die overal hetzelfde beleid voeren. Zij rollen de gevangenis als een koepel uit over de wereld. Ze realiseren het bouwwerk van de machtselite van de 1 procent  (van de 1 procent).

Net als de wakkeren en de slapers kennen de hulpjes van de elite de ware machthebbers achter de schermen van de aarde niet. Alleen voor de wakkeren is het voelbaar, bijna tastbaar aanwezig.

Spijt me

Het spijt me als je me niet begrijpt, want dan slaap je nog de droom van de onwetenden.

Het maakt me blij als je wakker bent en het geraamte van de allesomvattende dictatuur om je heen ziet.

Helaas lijkt het bij ons lot te horen dat we dit moeten meemaken, omdat nog te veel mensen in slaap zijn gesust.

Ik hoor je wanhopig rammelen aan de ketting om je nek. Je weet welke donkere tijd eraan komt.

Steunen

De wakkeren moeten elkaar ondersteunen en zich niet verheven voelen boven de slaapwandelaars.

We hebben elkaar allemaal nodig.

We moeten elkaar wakker houden en velen wakker maken.

Het menselijk bestaan, tot diep in de vezels van lichaam en geest staat op het spel.

Wij, de 99%, komen zelfs niet voor op het monopolyspel van de machthebbers. Wij zijn slechts collateral damage.

 

Blijf wakker en steun elkaar!

Alleen liefde voor elkaar overwint alles.

 

Rob Vellekoop, 9 april 2020